Contact in een gezellige en sportieve sfeer

Commissie Nieuws

Herendag en Corona

Beste Golfer,

De laatste dagen wordt er wereldwijd in toenemende mate gesproken over de ernst van “Corona virus”. Inmiddels zijn hierdoor enkele wedstrijden binnen de golfclub afgelast.  

Ook wij de Herendagcommissie heeft zich beraden, wat doen we? Er is besloten in maart 2020 geen wedstrijden te organiseren. Het zal u duidelijk zijn dat de meeste van onze leden ouderen zijn, en onder een risicogroep vallen. Wij vragen begrip voor ons besluit.

Wij houden u op de hoogte wanneer weer een Herendag georganiseerd wordt. Ook zullen wij u nader informeren via onze website; www.herendag.nl.

Daarnaast is het belangrijk actueel landelijk nieuws te blijven volgen. Het kan zijn dat onze regering (nog) strengere maartregelen treft die ons overstijgen.

Uiteraard kunt u een keuze maken zelf te gaan golfen, maar blijf voorzichtig. Als u twijfelt niet doen. Geduld is een schone zaak. Misschien een mooi moment om weer eens een goed boek te gaan lezen of een thuisklus te klaren waar je normaal niet aan toe komt.

Genoeg via onze zijde, er zijn wijze heren genoeg.

Met vriendelijke groet, Namens de Herendagcommissie

Henk van Brenk

Overleg met de R&H commissie

Naar aanleiding van overleg met de R&H commissie willen we het volgende onder de aandacht brengen.

Handicap:
Voor een "eerlijke" bij het spelniveau passende handicap en daardoor verhoogd speelplezier moedigen wij namens de R&H commissie eenieder aan om zoveel mogelijk qualifying kaarten te lopen!

Als de baan qualifying is mogen herendag spelers, buiten de door de herendag commissie vastgestelde 15 qualifying wedstrijden, ook voor de overige stableford en strokeplay (incl. max 4) wedstrijden indien voor aanvang aangegeven een qualifying kaart lopen. Voor het invoeren (thuis of op de terminal) kunnen ze na afloop de scorekaart terug vragen. Zie ook Regels en Etiquette "Qualifying ronde"

 

Nieuwe plaatselijke regel Herendag:
Om de doorloopsnelheid in de baan te waarborgen wordt alleen op herendag wedstrijden per direct de volgende regel van kracht:
Bij een verloren bal of een bal die buiten de baan is (en er is geen provisionele bal gespeeld), met bijtellen van 2 strafslagen een bal droppen op de fairway.
Dit binnen 2 stok lengten vanaf de rand van de fairway, echter niet dichter bij de hole dan waar de bal vermoedelijk is geland of de baan grens als laatste heeft gekruist.
Zie voor de uitgebreide regel omschrijving Regels en Etiquette "Bal verloren of buiten de baan ".

 

We gaan er van uit de deze aanpassingen zullen bijdragen aan een sportieve en prettige heren golfdag.

 

Algemeen Nieuws 

Een nieuw "Handicap Systeem" per 1 januari 2021  

Per bovengenoemde datum wordt in Nederland het "Wereld Handicap Systeem" ingevoerd.
Dat gaat grote gevolgen hebben. Niet alleen weet u na uw Q-ronde niet direct uw nieuwe handicap (maar pas de volgende dag), ook verdwijnt de traditionele berekening van Stablefordpunten.
KLIK HIER voor de NGF toelichting met vragen en antwoorden.

 

Roken niet toegestaan

Hierbij brengen wij nogmaals onder uw aandacht, dat roken op het golfcomplex niet meer is toegestaan, met uitzondering van de parkeerplaatsen, het terras en het plein voor het hoofdgebouw.

Helaas vinden wij nog steeds peuken in de baan en worden rokers waargenomen. Wij rekenen erop, dat u dit verbod eerbiedigt. De Marshals zijn bevoegd om u hierop aan te spreken.

Overgenomen uit nieuwsbrief GCZ

Wedstrijdbaan non-qualifying, afslaan vanaf rood

Tijdens de winterperiode (18 november 2019 t/m 22 maart 2020) is de wedstrijdbaan NON-QUALIFYING.
Er kunnen dus alleen qualifying kaarten geregistreerd worden van een ronde op de Shortgolf/Par3 baan (wanneer deze open is).
Iedereen is verplicht om vanaf de rode afslagplaatsen af te slaan en wel voor de gespannen touwen.
Flights van vier zijn de hele dag toegestaan. Houdt u wel de doorloopsnelheid in de baan in de gaten?
We spelen indien mogelijk op zomergreens. De vlaggen staan aan de rand van de greens om deze zoveel mogelijk te sparen.
Ook vragen we uw extra aandacht voor het REPAREREN VAN PITCHMARKS. We willen tenslotte zo lang en zo veel mogelijk op zomergreens spelen.

Overgenomen van website GCZ

Pitchmarks hersteld?

Stelt u zichzelf bij het verlaten van de greens ook de vraag "Pitchmarks hersteld"? U doet er ons en uzelf een groot plezier mee. En valt uw oog op een eerdere inslag? Neemt u die dan ook "gewoon even mee"?

Meer informatie kunt u vinden onder Regels en Etiquette, Pitchmarks Repareren.