Contact in een gezellige en sportieve sfeer

Commissie Nieuws

Golfactiviteiten 2020

De activiteiten van de Herendagen lopen van 1 januari t/m eind december van enig jaar, de geplande activiteiten voor het seizoen 2020 kunt u vinden onder WEDSTRIJD PLANNING Plan 2020 en Kalender 2020.

Het seizoen is inmiddels geopend met een goed bezochte Nieuwjaar/Openings wedstrijd, met gelegenheid om elkaar het beste voor 2020 te wensen. In de baan werden de heren halverwege verblijd met een hapje en een bekertje glühwein en tijdens de gezellige nazit werden, voorafgegaan door stemmige woorden van de voorzitter, de beste wensen genietend van een oliebol met een glaasje bubbels nog eens bekrachtigd. Kortom een goede start van naar wij hopen een sportief, maar bovenal een gezond en gezellig golfjaar.

  

Matchplay "Special" succes

Donderdag 16 januari hebben we onder fantastische omstandigheden een mooie wedstrijd gespeeld met 60 deelnemers. Uit de vele reacties na de wedstrijd blijkt dat deze wedstrijdvorm goed aanslaat. Door het programma dat Jos Schroer heeft ontwikkeld is ook de organisatie ervan enorm vereenvoudigd en minder tijdrovend. Vandaar dat de wedstrijdleiding de aanwezigen heeft toegezegd de Matchplay "Special" dit seizoen vaker te spelen. De geplande "Hidden Holes" wedstrijd van 30 januari wordt daarom vervroegd naar 23 januari en vervangen door de 3e ronde Matchplay "Special", voor verdere aanpassingen zie Kalender 2020. LET OP de Matchplay "Special" blijft een wedstrijd met voorinschrijving waarvoor je de toegekende starttijd op woensdagavond na het sluiten van de inschrijving op de website van GCZ kunt zien. 

De finale van deze wedstrijdcyclus blijft in principe op 12 maart. De ranking voor het bepalen van de finale wedstrijden en de Matchplay Heer van 2020 blijft op basis van de 6 beste scores.

Algemeen Nieuws 

Wedstrijdbaan non-qualifying, afslaan vanaf rood

Tijdens de winterperiode (18 november 2019 t/m 22 maart 2020) is de wedstrijdbaan NON-QUALIFYING.
Er kunnen dus alleen qualifying kaarten geregistreerd worden van een ronde op de Shortgolf/Par3 baan (wanneer deze open is).
Iedereen is verplicht om vanaf de rode afslagplaatsen af te slaan en wel voor de gespannen touwen.
Flights van vier zijn de hele dag toegestaan. Houdt u wel de doorloopsnelheid in de baan in de gaten?
We spelen indien mogelijk op zomergreens. De vlaggen staan aan de rand van de greens om deze zoveel mogelijk te sparen.
Ook vragen we uw extra aandacht voor het REPAREREN VAN PITCHMARKS. We willen tenslotte zo lang en zo veel mogelijk op zomergreens spelen.

Overgenomen van website GCZ

Pitchmarks hersteld?

Stelt u zichzelf bij het verlaten van de greens ook de vraag "Pitchmarks hersteld"? U doet er ons en uzelf een groot plezier mee. En valt uw oog op een eerdere inslag? Neemt u die dan ook "gewoon even mee"?

Meer informatie kunt u vinden onder Regels en Etiquette, Pitchmarks Repareren.