Commissie Nieuws

De baan is weer Qualifying

We houden ons aan de bekende regels en etiquette aangevuld met de clubregels!

Dus spelen we de bal zoals hij ligt! ( Tot 30 april is er een plaatselijke regel van toepassing en mag een bal, die op het kort gemaaide gedeelte van de baan ligt, zonder straf worden opgenomen en schoongemaakt. Klik hier voor de totale regel)

Voor tempo door de baan spelen we ready golf, dus tijdig een provisionele bal, zoeken niet onnodig lang naar een verloren bal en nemen de bal op wanneer niet meer gescoord kan worden.


Kijk ook eens in onze rubriek Regels en Etiquette!

Het volgen van de regels en zorg voor de baan is een goede basis voor een plezierige en sportieve golfdag.

 

Nieuw!  Herendag en 9-holes wedstrijden

Deelnemen als 9-holes lid aan de 18-holes herendag wedstrijden werd reeds mogelijk gemaakt door uitstappen na 9-holes of bijbetaling van de aanvullende greenfee.

Om verdere integratie van 9-holes leden op de herendag te onderzoeken/bevorderen zullen we, met ingang van het zomerseizoen 2022 (april t/m september) naast de 18-holes wedstrijd een 9-holes wedstrijd organiseren.

Dit wordt een wedstrijd met voorinschrijving via de GCZ website met een starttijd vanaf circa 13.00 uur.
Indeling/starttijd wordt door de herendag commissie verzorgd. Deze zal op de GCZ website  zichtbaar zijn en per mail worden toegezonden. Scorekaarten worden door de deelnemers zelf aangemaakt en ingevuld. Na afloop worden de scorekaarten zelf in het registratie systeem ingevoerd en daarna bij de wedstrijdleiding ingeleverd, waarbij tevens het inschrijfgeld van € 4,- moet worden voldaan.

Hiermee wordt een (gedeeltelijke) gezamenlijke nazit en prijsuitreiking mogelijk en kunnen we ervaring voor de verdere toekomst opdoen.

Kanttekening: Op bijzondere wedstrijddagen zoals “Uitwisseling”, “Shotgun start" en Competitie kunnen we geen 9-holes wedstrijd organiseren.

We hopen natuurlijk op een enthousiaste deelname aan deze 9-holes wedstrijd.

 

Algemeen Nieuws 

Roken niet toegestaan

Hierbij brengen wij nogmaals onder uw aandacht, dat roken op het golfcomplex niet meer is toegestaan, met uitzondering van de parkeerplaatsen, het terras en het plein voor het hoofdgebouw.

Helaas vinden wij nog steeds peuken in de baan en worden rokers waargenomen. Wij rekenen erop, dat u dit verbod eerbiedigt. De Marshals zijn bevoegd om u hierop aan te spreken.

Overgenomen uit nieuwsbrief GCZ

 

Pitchmarks hersteld?

Stelt u zichzelf bij het verlaten van de greens ook de vraag "Pitchmarks hersteld"? U doet er ons en uzelf een groot plezier mee. En valt uw oog op een eerdere inslag? Neemt u die dan ook "gewoon even mee"?

Meer informatie kunt u vinden onder Regels en Etiquette, Pitchmarks Repareren.