Contact in een gezellige en sportieve sfeer

Commissie Nieuws

Uitgestelde huldiging

Door corona konden de winnaars van 2020 nog niet worden gehuldigd. Hiermee is alvast een begin gemaakt voor de klassementen HCI Andre Passe, AUPING Theo Bömer en Commissie Lex Bosman

Jubileum wedstrijd 9 september

Het kon niet beter! Mooi weer, voor sommigen wel een beetje te warm, maar alle deelnemers hebben het volledige parcours uitgelopen. Een bijzonder parcours met veel hilariteit vooral bij het Put en Pitch gedeelte. Een geweldige feeststemming niet in de laatste plaats door het uit volle borst meegezongen jubileum lied met als tranentrekker het extra lied voor het 25 jarig dienstverband van Agnes. Lekkere snacks door de baan en tijdens de nazit met afsluitend een zeer goed verzorgd buffet. Kortom een geslaagde, sportieve maar bovenal gezellige viering van het 25 jarig Herendag jubileum. Natuurlijk waren er ook winnaars, zoals de "Marineros" die de HD 25 Cup wisten te veroveren en de "Birdies" die werden beloond met de Orginaliteitsprijs en een aantal spelers die het beste hadden gescoord op de uitdagende Nearies en Twearies. Uiteindelijk waren alle deelnemers winnaar hetgeen dan ook door de organisatie werd gehonoreerd met een doosje golfballen met het 25 Jaar Herendag logo. Bij het huldigen van al die winnaars werden ook de 2 mede oprichters van de Herendag, John van den Berg en Henk van der Wardt, niet vergeten.

Voor degenen die het hebben moeten missen een sfeer impressie van deze geweldige dag op FOTO's/2021/Jubileum 2021

Aanpassing Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt met ingang van 1 juli 2020 € 4,- en kan in verband met de coronamaatregelen bij incidentele deelname alleen gepast worden voldaan.
Voor regelmatige deelname heeft de Herendag commissie besloten een alternatieve vorm van inschrijfgeld te introduceren een z.g. “Membership”, met als uitgangspunt een gemiddelde deelname van 30 keer op jaarbasis.

Voor vakantiegangers, overwinterraars, etc. is het “Membership” opgedeeld in een winterperiode van 1 oktober t/m 31 maart en een zomerperiode van 1 april t/m 30 september, naar behoefte aan te vullen met incidentele inschrijving.

Het bijbehorend bedrag s.v.p. 1 week voor de gekozen periode over maken op rekening NL25INGB 0799179078 t.n.v. CF Cremers.

 

Overleg met de R&H commissie

Naar aanleiding van overleg met de R&H commissie willen we het volgende onder de aandacht brengen.

Handicap:
Voor een "eerlijke" bij het spelniveau passende handicap en daardoor verhoogd speelplezier moedigen wij namens de R&H commissie eenieder aan om zoveel mogelijk qualifying kaarten te lopen!

Als de baan qualifying is mogen herendag spelers, buiten de door de herendag commissie vastgestelde 15 qualifying wedstrijden, ook voor de overige stableford en strokeplay (incl. max 4) wedstrijden indien voor aanvang aangegeven een qualifying kaart lopen. Voor het invoeren (thuis of op de terminal) kunnen ze na afloop de scorekaart terug vragen. Zie ook Regels en Etiquette "Qualifying ronde"

 

Nieuwe plaatselijke regel Herendag:
Om de doorloopsnelheid in de baan te waarborgen wordt alleen op herendag wedstrijden per direct de volgende regel van kracht:
Bij een verloren bal of een bal die buiten de baan is (en er is geen provisionele bal gespeeld), met bijtellen van 2 strafslagen een bal droppen op de fairway.
Dit binnen 2 stok lengten vanaf de rand van de fairway, echter niet dichter bij de hole dan waar de bal vermoedelijk is geland of de baan grens als laatste heeft gekruist.
Zie voor de uitgebreide regel omschrijving Regels en Etiquette "Bal verloren of buiten de baan ".

 

We gaan er van uit de deze aanpassingen zullen bijdragen aan een sportieve en prettige heren golfdag.

 

Algemeen Nieuws 

Engerlingen

Golfvrienden;

Met ingang van heden tot aan de winterregels is er een plaatselijke regel van kracht.

Deze regel heeft betrekking op het ontwijken van de vernielde plekken in de baan.

Deze regel luid als volgt:

"In het algemene gebied zijn gebieden waar schade is veroorzaakt door vogels die op zoek zijn naar engerlingen" 
Het is toegestaan deze gebieden te ontwijken volgens Regel 16.1b.

(echter, er is geen sprake van belemmering als de schade een belemmering vormt voor de stand van de speler)

Mijn verzoek aan jullie is om dit zoveel mogelijk te communiceren in jullie berichtgeving.

Met vriendelijke groeten

Theo Groot Kormelink

Voorzitter R&H commissie

 

Agnes 25 jaar Horeca 't Zelle

Tijdens de herendag van donderdag 1 juli werd Agnes ondanks de regen toch in het zonnetje gezet voor 25 jaar trouwe dienst bij de horeca van 't Zelle.

En dat dus ook al 25 jaar tijdens de wekelijkse herendag.

Zoals ook in de toespraakjes gememoreerd, altijd met goede zin service gericht en met een zonnig gemoed. Zoals Gerrit Smit het verwoorde: "als Agnes er is schijnt de zon ook als het regent".

Wij hopen dat Agnes nog lang de zon kan laten schijnen op de herendag.

Een nieuw "Handicap Systeem" per 1 maart 2021  

Per bovengenoemde datum wordt in Nederland het "Wereld Handicap Systeem" ingevoerd.
Dat gaat grote gevolgen hebben. Niet alleen weet u na uw Q-ronde niet direct uw nieuwe handicap (maar pas de volgende dag), ook verdwijnt de traditionele berekening van Stablefordpunten.
KLIK HIER voor de NGF toelichting met vragen en antwoorden.

 

Roken niet toegestaan

Hierbij brengen wij nogmaals onder uw aandacht, dat roken op het golfcomplex niet meer is toegestaan, met uitzondering van de parkeerplaatsen, het terras en het plein voor het hoofdgebouw.

Helaas vinden wij nog steeds peuken in de baan en worden rokers waargenomen. Wij rekenen erop, dat u dit verbod eerbiedigt. De Marshals zijn bevoegd om u hierop aan te spreken.

Overgenomen uit nieuwsbrief GCZ

Pitchmarks hersteld?

Stelt u zichzelf bij het verlaten van de greens ook de vraag "Pitchmarks hersteld"? U doet er ons en uzelf een groot plezier mee. En valt uw oog op een eerdere inslag? Neemt u die dan ook "gewoon even mee"?

Meer informatie kunt u vinden onder Regels en Etiquette, Pitchmarks Repareren.