Contact in een gezellige en sportieve sfeer

Commissie Nieuws

2-bal in verband met Covid

In verband met de laatste Covid maatregelen spelen we voorlopig als 2-bal met een startinterval van 6 minuten. Om groepsvorming te voorkomen melden De flights (zie startlijst) zich niet eerder dan 6 minuten voor de toegekende starttijd bij het starthok om de scorekaart in ontvangst te nemen en lopen meteen door naar de afslagplaats. Ben je te vroeg, wacht dan bij de auto of in de ruimte tussen clubhuis en starthok, ook hier max. 2 personen! Bij terugkomst aan het einde van de ronde de scorekaart bij het starthok in de “retour doos” deponeren en meteen doorlopen, niet blijven hangen. Rij je samen laat dat dan aan de wedstrijdleiding weten, zodat hiermee bij het toekennen van de starttijd rekening gehouden kan worden. Gezellig is anders, maar laten we hopen dat we op deze wijze nog kunnen blijven golfen.

Herendag Non Qualifying

Na de inhaal wedstrijd AUPING 3 van donderdag 15 oktober zullen de volgende door de herendag commissie georganiseerde wedstrijden non qualifying zijn en worden de resultaten niet meer in het handicap registratie systeem ingevoerd. Echter waar gewenst (door de R&H commissie aanbevolen) kunnen de deelnemers, zolang de baan qualifying is, zelf hun kaart als qualifying voor handicap registratie invoeren. Wel moet de speler voor de afslag op de eerste hole, aan zijn marker kenbaar maken dat hij een Q kaart gaat lopen.

LET OP: De wedstrijduitslag wordt dan weer handmatig door de wedstrijdleiding aan de hand van de ingeleverde scorekaarten vastgesteld en het is derhalve noodzakelijk dat de spelers hun eindscore zelf uitrekenen en op de kaart vermelden. Zolang er geen prijsuitreiking mogelijk is blijven we de uitslag via de website publiceren en kunnen de prijzen bij de volgende wedstrijd aan de inschrijftafel worden afgehaald.

Aanpassing Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld wordt met ingang van 1 juli € 4,- en kan in verband met de coronamaatregelen bij incidentele deelname alleen gepast worden voldaan.
Voor regelmatige deelname heeft de Herendag commissie besloten een alternatieve vorm van inschrijfgeld te introduceren een z.g. “Membership”, met als uitgangspunt een gemiddelde deelname van 30 keer op jaarbasis.

Voor vakantiegangers, overwinterraars, etc. is het “Membership” opgedeeld in een winterperiode van 1 oktober t/m 31 maart en een zomerperiode van 1 april t/m 30 september, naar behoefte aan te vullen met incidentele inschrijving.

In aanloop naar deze “Membership” vorm het dringende verzoek (om gedoe met gepast geld te voorkomen) voor de resterende zomerperiode van 1 juli t/m  30 september (met 13 wedstrijden!) eenmalige een bedrag van € 30,- over te maken op rekening NL 25 INGB 0799179078 t.n.v. CF Cremers.

 

Overleg met de R&H commissie

Naar aanleiding van overleg met de R&H commissie willen we het volgende onder de aandacht brengen.

Handicap:
Voor een "eerlijke" bij het spelniveau passende handicap en daardoor verhoogd speelplezier moedigen wij namens de R&H commissie eenieder aan om zoveel mogelijk qualifying kaarten te lopen!

Als de baan qualifying is mogen herendag spelers, buiten de door de herendag commissie vastgestelde 15 qualifying wedstrijden, ook voor de overige stableford en strokeplay (incl. max 4) wedstrijden indien voor aanvang aangegeven een qualifying kaart lopen. Voor het invoeren (thuis of op de terminal) kunnen ze na afloop de scorekaart terug vragen. Zie ook Regels en Etiquette "Qualifying ronde"

 

Nieuwe plaatselijke regel Herendag:
Om de doorloopsnelheid in de baan te waarborgen wordt alleen op herendag wedstrijden per direct de volgende regel van kracht:
Bij een verloren bal of een bal die buiten de baan is (en er is geen provisionele bal gespeeld), met bijtellen van 2 strafslagen een bal droppen op de fairway.
Dit binnen 2 stok lengten vanaf de rand van de fairway, echter niet dichter bij de hole dan waar de bal vermoedelijk is geland of de baan grens als laatste heeft gekruist.
Zie voor de uitgebreide regel omschrijving Regels en Etiquette "Bal verloren of buiten de baan ".

 

We gaan er van uit de deze aanpassingen zullen bijdragen aan een sportieve en prettige heren golfdag.

 

Algemeen Nieuws 

Tijdelijke plaatselijke regel

Gebieden waar schade is veroorzaakt door vogels die engerlingen zoeken zijn grond in bewerking waarvan ontwijken is toegestaan volgens regel 16.1b (dit is niet van toepassing als de schade alleen een belemmering vormt voor de stand van de speler).

R&H commissie 

Een nieuw "Handicap Systeem" per 1 januari 2021  

Per bovengenoemde datum wordt in Nederland het "Wereld Handicap Systeem" ingevoerd.
Dat gaat grote gevolgen hebben. Niet alleen weet u na uw Q-ronde niet direct uw nieuwe handicap (maar pas de volgende dag), ook verdwijnt de traditionele berekening van Stablefordpunten.
KLIK HIER voor de NGF toelichting met vragen en antwoorden.

 

Roken niet toegestaan

Hierbij brengen wij nogmaals onder uw aandacht, dat roken op het golfcomplex niet meer is toegestaan, met uitzondering van de parkeerplaatsen, het terras en het plein voor het hoofdgebouw.

Helaas vinden wij nog steeds peuken in de baan en worden rokers waargenomen. Wij rekenen erop, dat u dit verbod eerbiedigt. De Marshals zijn bevoegd om u hierop aan te spreken.

Overgenomen uit nieuwsbrief GCZ

Pitchmarks hersteld?

Stelt u zichzelf bij het verlaten van de greens ook de vraag "Pitchmarks hersteld"? U doet er ons en uzelf een groot plezier mee. En valt uw oog op een eerdere inslag? Neemt u die dan ook "gewoon even mee"?

Meer informatie kunt u vinden onder Regels en Etiquette, Pitchmarks Repareren.