Contact in een gezellige en sportieve sfeer

Handicap, Punten en Prijzen

We spelen 18-holes wedstrijden echter 9 holes meespelen is ook mogelijk. 

Om voor de punten in de diverse klassementen, "Heer van het Jaar" en de prijzen in aanmerking te komen gaan we uit van 18 holes en een handicap van 36 of lager.


Voor 9-holes spelers wordt de over 9-holes behaalde stableford score met 18 punten verhoogd (zoals bij een NGF qualifying ronde over 9-holes) en wordt de zo bepaalde score in de wedstrijd uitslag opgenomen. Bij een gelijke score gaat de 18-holes speler voor.
Bij afwijkende wedstrijdvormen wordt de compensatie door de wedstrijdleiding bepaald.

 

Handicap:

Voor non qualifying wedstrijden gaat de Hcp groep 36.1- 54 , bij het invullen van de scorekaart, uit van Hcp 36 met bijbehorende extra slagen. De wedstrijdleiding zal hierop toe zien.

Voor qualifying wedstrijden moet deze groep, in verband met eventuele handicap verbetering, uitgaan van de actuele handicap. Voor punten en prijzen worden de scores door de wedstrijdleiding (waar nodig) handmatig teruggerekend naar Hcp 36.

Punten:

Punten voor de qualifying wedstrijden (24, 22, 20, 16, 14, 12, 10, 8, 6, 4) worden toegekend aan de nummers 1 t/m 10 van de wedstrijduitslag.

De speler met het hoogste puntentotaal over 5 wedstrijden wordt de winnaar bij de AUPING, HCI en Commissie Trofee. Bij gelijke stand wordt er gekeken naar de meeste 1e, 2e, etc. plaatsen voor de het bepalen van de winnaar.

De speler met het hoogste puntentotaal over het totaal van de 15 qualifying wedstrijden wordt de "Heer van het Jaar". Bij gelijke stand wordt er een, door de commissie te bepalen, “play-off” gespeeld.

Prijzen:

Voor “normale” wedstrijden winterseizoen nr. 1 t/m 3, zomerseizoen nr. 1 t/m 4
Qualifying wedstrijden AUPING, HCI en Commissie nr. 1 t/m 6
Team wedstrijden 4-bal nr. 1 en 2, 2-bal nr.1 t/m 3

Neary, Tweary en eventuele Longest blijven voor de categorieën Hoge (24.1-36.0) en Lage (0-24.0) handicap.

Recht op een prijs vervalt bij afwezigheid tijdens de prijsuitreiking.
Gasten zijn welkom en dingen mee naar de dagprijzen, maar worden voor het toekennen van de punten uit de uitslag gehaald.