Handicap, Punten en Prijzen

Handicap en Punten

Om voor de punten in de diverse klassementen en "Heer van het Jaar" in aanmerking te komen dient u lid te zijn van GCZ, 18 holes te spelen en wordt uitgegaan van een handicap van 36 of lager. ***

*** Voor non qualifying wedstrijden gaat de Hcp groep 36.1- 54, bij het invullen van de scorekaart, uit van Hcp 36 met bijbehorende extra slagen. De wedstrijdleiding zal hierop toe zien.

Voor qualifying wedstrijden moet deze groep, in verband met eventuele handicap verbetering, uitgaan van de actuele handicap. Voor punten en prijzen worden de scores (waar nodig) door de wedstrijdleiding teruggerekend naar Hcp 36.

 

Punten voor de qualifying wedstrijden (24, 22, 20, 16, 14, 12, 10, 8, 6, 4) worden toegekend aan de nummers 1 t/m 10 van de (computer) wedstrijduitslag.

De speler met het hoogste puntentotaal over 5 wedstrijden wordt de winnaar bij de AUPING, Preiner en Commissie Trofee. Bij gelijke stand wordt er gekeken naar de meeste 1e, 2e, etc. plaatsen voor de het bepalen van de winnaar.


De speler met het hoogste puntentotaal over het totaal van de 15 qualifying wedstrijden wordt de "Heer van het Jaar". Bij gelijke stand wordt er een, door de commissie te bepalen, “play-off” gespeeld.

 

Prijzen

Voor de 18 holes wedstrijden zijn Gasten en 9-holes spelers welkom en dingen mee naar de dagprijzen (ook hier wordt uitgegaan van 18 holes spelen en een handicap van 36 of lager. ***).

Voor de 9 holes wedstrijden in het zomerseizoen zijn Gasten welkom en dingen mee naar de dagprijzen.

 

Recht op een prijs vervalt bij afwezigheid tijdens de prijsuitreiking.