Contact in een gezellige en sportieve sfeer

Handicap, Punten en Prijzen

Handicap en Punten

Om voor de punten in de diverse klassementen en "Heer van het Jaar" in aanmerking te komen dient u lid te zijn van GCZ, 18 holes te spelen en wordt uitgegaan van een handicap van 36 of lager. ***

*** Voor non qualifying wedstrijden gaat de Hcp groep 36.1- 54, bij het invullen van de scorekaart, uit van Hcp 36 met bijbehorende extra slagen. De wedstrijdleiding zal hierop toe zien.

Voor qualifying wedstrijden moet deze groep, in verband met eventuele handicap verbetering, uitgaan van de actuele handicap. Voor punten en prijzen worden de scores (waar nodig) door de wedstrijdleiding teruggerekend naar Hcp 36.

 

Punten voor de qualifying wedstrijden (24, 22, 20, 16, 14, 12, 10, 8, 6, 4) worden toegekend aan de nummers 1 t/m 10 van de (computer) wedstrijduitslag.

De speler met het hoogste puntentotaal over 5 wedstrijden wordt de winnaar bij de AUPING, Goos en Commissie Trofee. Bij gelijke stand wordt er gekeken naar de meeste 1e, 2e, etc. plaatsen voor de het bepalen van de winnaar.


De speler met het hoogste puntentotaal over het totaal van de 15 qualifying wedstrijden wordt de "Heer van het Jaar". Bij gelijke stand wordt er een, door de commissie te bepalen, “play-off” gespeeld.

 

Prijzen

Gasten en 9-holes spelers zijn welkom en dingen mee naar de dagprijzen (ook hier wordt uitgegaan van een handicap van 36 of lager. ***), maar worden bij Q-wedstrijden vóór het toekennen van de punten uit de uitslag gehaald.

Voor 9-holes spelers wordt de over 9-holes behaalde stableford score met 17 punten verhoogd (zoals bij een NGF qualifying ronde over 9-holes) en wordt de zo bepaalde score in de wedstrijd uitslag opgenomen. Bij een gelijke score gaat de 18-holes speler voor. Bij afwijkende wedstrijdvormen wordt de compensatie door de wedstrijdleiding bepaald.

Recht op een prijs vervalt bij afwezigheid tijdens de prijsuitreiking.