Contact in een gezellige en sportieve sfeer

Regels met betrekking tot een Qualifying ronde/wedstrijd

Als de baan qualifying is mogen herendag spelers, buiten de door de herendag commissie vastgestelde 15 qualifying wedstrijden, ook voor de overige stableford en strokeplay (incl. max 4) wedstrijden indien voor aanvang aangegeven een qualifying kaart lopen. Voor het invoeren (thuis of op de terminal) kunnen ze na afloop de scorekaart terug vragen.

Een 9 holes Qualifying kaart mag/kan geen onderdeel zijn van een 18 holes ronde/wedstrijd en is derhalve alleen mogelijk indien deze apart van de 18 holes ronde/wedstrijd (een speler die bij aanvang heeft aangegeven slechts 9 holes te spelen) wordt gelopen.

Indien spelers bij een 18 holes qualifying ronde/wedstrijd eerder uitstappen, wordt hun kaart ingevoerd als no-return. Dit houdt in dat het resultaat van de betreffende speler wordt beschouwd als niet in de buffer gelopen, met als gevolg een verhoging in handicap.

Moet een speler de ronde/wedstrijd vroegtijdig beëindigen in verband met ziekte of een blessure kan de wedstrijdleiding zijn kaart ongeldig verklaren en de speler uit de startlijst verwijderen, waardoor hij in handicap gelijk blijft. Dit geldt ook voor een speler die heeft moeten stoppen om de betreffende speler te begeleiden.

"Eerlijke" handicap

Voor een "eerlijke" bij het spelniveau passende handicap en daardoor verhoogd speelplezier moedigen wij eenieder aan om zoveel mogelijk qualifying kaarten te lopen!