Regels met betrekking tot een Qualifying ronde/wedstrijd

Als de baan Qualifying is dan is een wedstrijd gespeeld als Stableford of Strokeplay altijd Qualifying!

De wedstrijdleiding kan een wedstrijd NON Qualifying maken door het organiseren van een afwijkende spelvorm (bijv. Stableford +1, Greensome, Scramble, etc.). Slechte weercondities kunnen geen reden zijn om een wedstrijd achteraf NON Qualifying te verklaren.

Spelers voeren zelf hun scorekaart in, waarna deze bij de wedstrijdleiding wordt ingeleverd om controle op een correcte invoering mogelijk te maken. Niet ingevoerde kaarten worden door de wedstrijdleiding in het systeem verwerkt.
Bij elk hole moet het aantal slagen worden ingevuld (een streep kan het systeem niet verwerken).
Als bij Stableford een speler niet meer kan scoren vult hij voor deze hole par+ zijn handicap slagen + dubbel bogey in.
Omdat dit voor sommige spelers lastig is om uit te rekenen adviseren wij in dit geval altijd 11 slagen in te vullen, het systeem corrigeert dit naar het juiste aantal slagen.

Een speler die van te voren aangeeft in een 18 holes wedstrijd maar 9 holes te spelen loopt ook gewoon een Q kaart, zijn scores over 9 holes worden door het systeem of de wedstrijdleiding aangevuld met de overige 9 holes.

Indien spelers bij een 18 holes qualifying ronde/wedstrijd eerder uitstappen, kan afhankelijk van de situatie een penalty score worden toegepast.

 

Ziekte/Blessure

Moet een speler de ronde/wedstrijd vroegtijdig beëindigen in verband met ziekte of een blessure kan de wedstrijdleiding zijn kaart ongeldig verklaren en de speler uit de startlijst verwijderen, waardoor hij in handicap gelijk blijft. Dit geldt ook voor een speler die heeft moeten stoppen om de betreffende speler te begeleiden.

"Eerlijke" handicap

Voor een "eerlijke" bij het spelniveau passende handicap en daardoor verhoogd speelplezier moedigen wij eenieder aan om zoveel mogelijk qualifying kaarten te lopen!