Handicap, Punten en Prijzen

We spelen 18-holes wedstrijden echter 9 holes meespelen (uitstappen, bijbetalen) is ook mogelijk. 

Om voor de punten in de diverse klassementen, "Heer van het Jaar"  in aanmerking te komen gaan we uit van 18 holes en een handicap van 36 of lager

Herendag en 9-holes wedstrijden

Om verdere integratie van 9-holes leden op de herendag te onderzoeken/bevorderen zullen we, met ingang van het zomerseizoen 2022 (1april t/m 30 september) naast de 18-holes wedstrijd een 9-holes wedstrijd organiseren.

Dit wordt een wedstrijd met voorinschrijving via de GCZ website met een starttijd vanaf 13.30 uur.
Indeling/starttijd wordt door de herendag commissie verzorgd. Deze zal op de GCZ website zichtbaar zijn en per mail worden toegezonden. Scorekaarten worden door de deelnemers zelf aangemaakt/ingevuld. Na afloop worden de scorekaarten zelf in het registratie systeem ingevoerd en daarna bij de wedstrijdleiding ingeleverd.

Hiermee wordt een (gedeeltelijke) gezamenlijke nazit en prijsuitreiking mogelijk en kunnen we ervaring voor de verdere toekomst opdoen.

Kanttekening: Op bijzondere wedstrijddagen zoals “Uitwisseling”, “Shotgun" start en Competitie kunnen we geen 9-holes wedstrijd organiseren.

Handicap:

Voor non qualifying wedstrijden gaat de Hcp groep 36.1- 54 , bij het invullen van de scorekaart, uit van Hcp 36 met bijbehorende extra slagen. De wedstrijdleiding zal hierop toe zien.

Voor qualifying wedstrijden moet deze groep, in verband met eventuele handicap verbetering, uitgaan van de actuele handicap. Voor punten en prijzen worden de scores door de wedstrijdleiding (waar nodig) handmatig teruggerekend naar Hcp 36.

Punten:

Punten voor de klassements wedstrijden (24, 22, 20, 16, 14, 12, 10, 8, 6, 4) worden toegekend aan de nummers 1 t/m 10 van de wedstrijduitslag.

De speler met het hoogste puntentotaal over 5 wedstrijden wordt de winnaar bij de AUPING, PREINER en Commissie Trofee. Bij gelijke stand wordt er gekeken naar de meeste 1e, 2e, etc. plaatsen voor de het bepalen van de winnaar.

De speler met het hoogste puntentotaal over het totaal van de 15 klassements wedstrijden wordt de "Heer van het Jaar". Bij gelijke stand wordt er een, door de commissie te bepalen, “play-off” gespeeld.

Prijzen:

Voor “normale” wedstrijden nr. 1 t/m 3
AUPING, Preiner Cup en Commissie nr. 1 t/m 6
Team wedstrijden 4-bal nr. 1 en 2, 2-bal nr.1 t/m 3

Neary, Tweary en eventuele Longest blijven voor de categorieën Hoge (24.1-36.0) en Lage (0-24.0) handicap.

 

Recht op een prijs vervalt bij afwezigheid tijdens de prijsuitreiking.
Gasten zijn welkom en dingen mee naar de dagprijzen, maar worden voor het toekennen van de punten (voor de verschillende klassementen) uit de uitslag gehaald.