Handicap, Punten en Prijzen

We spelen 18-holes wedstrijden echter 9 holes meespelen (uitstappen, bijbetalen) is ook mogelijk.

Handicap en Stableford Punten voor Klassement wedstrijden en de “Heer van het jaar” Trofee

De winnaars van de diverse Klassementen en de "Heer van het Jaar" Trofee worden bepaald aan de hand van de behaalde Stableford punten. Om als winnaar in aanmerking te komen dient u lid te zijn van GCZ, 18 holes te spelen en wordt uitgegaan van een handicap van 36 of lager. ***

*** Voor non qualifying wedstrijden gaat de Hcp groep 36.1- 54, bij het invullen van de scorekaart, uit van Hcp 36 met bijbehorende extra slagen. De wedstrijdleiding zal hierop toe zien.

Voor qualifying wedstrijden moet deze groep, in verband met eventuele handicap verbetering, uitgaan van de actuele handicap. Voor punten en prijzen worden de scores (waar nodig) door de wedstrijdleiding teruggerekend naar Hcp 36.

 

De speler met het hoogste Stableford puntentotaal over 4 van de 5 wedstrijden wordt de winnaar bij de AUPING, PREINER en Commissie Trofee. Bij gelijke stand wordt er gekeken naar de meeste 1e, 2e, 3e plaatsen voor de het bepalen van de winnaar.


De speler met het hoogste Stableford puntentotaal over 15 van de gespeelde qualifying Stableford wedstrijden (circa 20) wordt de "Heer van het Jaar". Bij gelijke stand wordt er een, door de commissie te bepalen, “play-off” gespeeld.

Prijzen:

Voor “normale” wedstrijden nr. 1 t/m 3
AUPING, PREINER Cup en Commissie nr. 1 t/m 6
Team wedstrijden 4-bal nr. 1 en 2, 2-bal nr.1 t/m 3

Neary, Tweary en eventuele Longest blijven voor de categorieën Hoge (24.1-36.0) en Lage (0-24.0) handicap.

 

Recht op een prijs vervalt bij afwezigheid tijdens de prijsuitreiking.
Gasten zijn welkom en dingen mee naar de dagprijzen, maar worden voor het toekennen van de punten (voor de verschillende klassementen) uit de uitslag gehaald.