Contact in een gezellige en sportieve sfeer

Hickory Greensome herendag een succes

In verband met een wat druilerig begin van de dag werd de ontvangst van hole 1 verplaatst naar de  jubileum feesttent. Hier werd door een tachtig-tal in hickory stijl geklede heren genoten van een heerlijke “High Tea” met koffie voor degenen die echt geen thee lusten en heerlijke “Engelse” hapjes.

Na de Briefing door Paolo was het tijd voor de groepsfoto. De weergoden waren ons, wellicht mede door de gebeden van de nonnen van Hans van Biljouw, goed gezind zodat we droog op de foto konden. Hierna werden de scorekaarten opgehaald en vertrok de meute naar hole 1 en hole 10 voor een afslag met echt hickory materiaal. Omdat er bonus punten te verdienen waren voor het afslaan met dit materiaal werd er door iedereen gebruik van gemaakt. Dat leverde niet alleen flink wat hilariteit op, maar ook bleek een aantal heren hiermee beter af te kunnen slaan dan met hun moderne materiaal.

 

Door de baan verliep de wedstrijd, niet in de laatste plaats door “gepaste” kleding en materiaal, maar ook door de gekozen spelvorm “Scottish Greensome” zoals hij bedoeld was, gemoedelijk, gezellig maar toch ook wel een beetje strijd. Een aantal heren moest hierbij toch wel even op de tanden bijten, omdat bleek dat spelen met het “oude” materiaal niet echt gemakkelijk is. De hiervoor toegekende bonuspunten bleken niet op te wegen tegen het mindere resultaat, maar dat kon de pret niet drukken.

Buiten een normale “tweary” voor hoge en lage handicap op hole 17,  kwamen de spelers op hole 9 een “nearest to the bottle” tegen. Dit was een fles die op circa 120 m. afstand van de afslag was geplaatst, waardoor “long hitters” werden gedwongen om te kiezen voor de fles of voor afstand.

Halverwege konden de heren onder het genot van een glaasje whisky even bijkomen in het gezellige zitje dat was klaargezet bij hole 1.

 

Bij terugkomst na de ronde was er even tijd om een drankje te gebruiken om vervolgens te beginnen aan het “Putters Delight” circuit dat ondertussen door Paulo en Theo met de gewaardeerde hulp van Huib was klaargezet. Hierbij kwamen de basis regels voor het putten zoals ze ons door Marco worden meegegeven, Richting, Lengte en Commitment, volop aan bod. De afsluitende Chipping oefening met 3 ballen naar een net en met “oud” materiaal bleek voor de meesten te moeilijk. De uiteindelijke winnaar van de trofee was dan ook degene die hier het beste scoorde.

 

Terug in de feesttent werd er onder het genot van een drankje niet alleen gezellig nagebabbeld, maar werden we ook nog verrast door een gastoptreden van Anton op den Bok. Het werd een lied uit overlevering op een overtuigende manier gepresenteerd door Hans van Biljouw, waarbij wij allen het refrein luidkeels mee konden galmen.

 

Voor de prijsuitreiking konden we voor de hoofdprijzen, beschikken over door de club aangeboden flessen kruidenbitter in een speciale jubileum uitgave. Voor de Putting Delight wedstrijd was er daarnaast een door Frank Hegeman beschikbaar gestelde Trofee. Voor de kleiner prijzen waren er mini flesjes whisky. Deze mooie en ludieke prijzen gingen naar:

1e prijs Team wedstrijd                Harry Smeenk en Gerard Wolbrink
2e prijs Team wedstrijd                John van den Berg en Wim Zielman

1e prijs Putting Delight                 Hans Matse
2e prijs Putting Delight                 Marcel Zwanenberg, Thomas Verheul en Tjalko van der Meer

Nearest tot the bottle Hoge Hcp     Cees Algra
Nearest tot the bottle Lage Hcp      Steef Wolterink

Tweary Hoge Hcp                          Gerrit Smit
Tweary Lage Hcp                           Reint Pellenberg

Na een kort beraad door de jury bestaande uit Paulo, Reint, Huib en Theo werd unaniem besloten de extra prijs voor het team Hickory Tenue toe te kennen aan:
Andre en Wouter Schroer
en een prijs voor de meest authentieke uitrusting aan:
Joop Keizer

 

Nadat al deze prijswinnaars in het zonnetje waren gezet en een bedank woordje van Hans en Paul namens het bestuur, was het de hoogste tijd voor de Hickory BBQ. Het buffet was rijkelijk voorzien van vlees, vis, salades, etc. dus voor iedereen genoeg en volop keus.

Natafelend met een laatste drankje of een kopje koffie konden we, mede door het enthousiasme bij de deelnemende heren, terug zien op een bijzondere en geslaagde jubileum herendag met veel positieve reacties van leuk tot fantastisch en moeten we vaker doen.

Daarmee werd onze inspanning vanuit de herendag commissie rijkelijk belond.

Er zijn nog veel meer foto's ga hiervoor naar de foto pagina.