Contact in een gezellige en sportieve sfeer

PLAN 2020

De activiteiten van de Herendagen lopen van 1 januari t/m eind december van enig jaar, voor dit jaar hebben we de volgende wedstrijden gepland.

15 Qualifying wedstrijden, die allen meetellen voor “de Heer van het jaar” Trofee:

5 wedstrijden stableford, voor de "HCI Trofee"
5 wedstrijden stableford, voor de "Auping Trofee"
5 wedstrijden stableford (alt. Strokeplay), voor de “Commissie Trofee”  *
* de commissie nodigt “spontane supporters” uit om deze wedstrijden te ondersteunen 

Daarnaast spelen we nog:

6 “speciale” wedstrijden (Nieuwjaar/Opening, Haring, Stamppot, Snert, Sinterklaas en Kerst)
3 “uitwisseling” wedstrijden (Lochem uit, Dames/Heren, Winterswijk uit).
4 "Matchplay Special" wedstrijden, voor de "Matchplay Heer 2020" Trofee.
1 “Uitwijk” (i.v.m. competitie) hiervoor is de “Frans Rengelink Wissel Trofee” op Moyland International gepland.

De uitwisselingswedstrijden met Lochem, Winterswijk en de wedstrijd om de "Frans Rengelink Wissel Trofee" zijn 18 holes wedstrijden en worden gespeeld vanaf de gele Tee's. De uitwisselings wedstrijden worden afgesloten met een gezamenlijke "Borrel hap". De wedstrijd om de "Frans Rengelink Wissel Trofee" is inclusief afsluitend diner.

Overige wedstrijden:

De overige donderdagen worden gevuld met gevarieerde wedstrijden (Stableford, Strokeplay Max 4, Fourball/Betterball, Greensome, etc.)

Voor de exacte data en details zie Kalender 2019.

Voorinschrijving en Shotgun:

Voor "speciale", “uitwisseling”, “Commissie” wedstrijden en de “Frans Rengelink Wissel Bokaal” hebben we een voorinschrijving en shotgun start. **

** De voorinschrijving termijn is, tenzij anders aangegeven, verruimd naar de dag voorafgaande aan de betreffende wedstrijd om 12.00 uur. Op de dag zelf inschrijven is daarmee niet meer mogelijk.

Tee keuze:

Een speler mag zelf bepalen van welke kleur tee (Rood, Geel) hij wenst te spelen. Dit dient samen met de bijbehorende Exact en Playing handicap duidelijk op de scorekaart aangegeven te worden.
Voor wedstrijden met voorinschrijving kan dit bij de inschrijving worden aangevinkt.

Uitzonderingen:
Periodes die door het bestuur van GCZ zijn aangemerkt met "afslaan van Rood is verplicht".
Wedstrijden die door de herendag commissie/wedstrijdleiding zijn aangemerkt met "afslag van geel" of "afslag van rood". Bij gezondheidsredenen is overleg met de wedstrijdleiding mogelijk.

Handicap, Punten, Prijzen:

Handicap:

Om voor de punten in de diverse klassementen, "Heer van het Jaar" en de prijzen in aanmerking te komen dient u 18-holes of 9-holes lid te zijn van GCZ en wordt uitgegaan van een handicap van 36 of lager. ***

Voor 9-holes spelers wordt de over 9-holes behaalde stableford score met 18 punten verhoogd (zoals bij een NGF qualifying ronde over 9-holes) en wordt de zo bepaalde score in de wedstrijd uitslag opgenomen. Bij een gelijke score gaat de 18-holes speler voor.
Bij afwijkende wedstrijdvormen wordt de compensatie door de wedstrijdleiding bepaald.

*** Voor non qualifying wedstrijden gaat de Hcp groep 36.1- 54, bij het invullen van de scorekaart, uit van Hcp 36 met bijbehorende extra slagen. De wedstrijdleiding zal hierop toe zien.

Voor qualifying wedstrijden moet deze groep, in verband met eventuele handicap verbetering, uitgaan van de actuele handicap. Voor punten en prijzen worden de scores (waar nodig) door de wedstrijdleiding teruggerekend naar Hcp 36.

Punten:

Punten voor de qualifying wedstrijden (24, 22, 20, 16, 14, 12, 10, 8, 6, 4) worden toegekend aan de nummers 1 t/m 10 van de (computer) wedstrijduitslag.

De speler met het hoogste puntentotaal over 5 wedstrijden wordt de winnaar bij de AUPING, HCI en Commissie Trofee. Bij gelijke stand wordt er gekeken naar de meeste 1e, 2e, etc. plaatsen voor de het bepalen van de winnaar.


De speler met het hoogste puntentotaal over het totaal van de 15 qualifying wedstrijden wordt de "Heer van het Jaar". Bij gelijke stand wordt er een, door de commissie te bepalen, “play-off” gespeeld.

 

Prijzen:

Voor “normale” wedstrijden winterseizoen nr. 1 t/m 3, zomerseizoen nr. 1 t/m 4
Qualifying wedstrijden AUPING, HCI en Commissie nr. 1 t/m 6
Team wedstrijden 4-bal nr. 1 en 2, 2-bal nr.1 t/m 3

Neary, Tweary en eventuele Longest blijven voor de categorieën Hoge (24.1-36.0) en Lage (0-24.0) handicap.

Recht op een prijs vervalt bij afwezigheid tijdens de prijsuitreiking. Gasten zijn welkom en dingen mee naar de dagprijzen, maar worden bij Q-wedstrijden vóór het toekennen van de punten uit de uitslag gehaald.